Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про знищення контрафактних посилок на митниці

14 листопада 2019, 09:09
1302
0
Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190187_priynyato-zakon-shchodo-zakhistu-prav-ntelektualno-vlasnost-na-mitnits

14 листопада набув чинності Закон № 202-ІХ щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України, який було ухвалено 17 жовтня.

Протягом трьох місяців Кабмін затвердить нормативно-правові акти, необхідні для реалізації Закону.

Встановлено особливості призупинення митного оформлення та знищення невеликих партій (не більше трьох одиниць не важче 2 кг) контрафактних та піратських товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Рішення не застосовуються до:

1) оригінальних товарів, тобто товарів, які були виготовлені за згодою правовласника, або товарів, виготовлених особою, уповноваженою правовласником на виробництво певної кількості товарів, у тому числі у кількості, що перевищує обумовлену між цією особою і правовласником;

2) особистих речей;

3) товарів, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі для власного використання і не призначені для виробничої чи іншої підприємницької діяльності, сумарна фактурна вартість та/або вага яких не перевищує обмежень.

Міжнародні посилки можуть знищити, якщо:

- є підозра, що такі товари можуть бути контрафактними або піратськими;

- товари не є швидкопсувними;

- інформація про об'єкт права інтелектуальної власності, товари, що його містять, та згоду правовласника на застосування процедури знищення внесена до митного реєстру охоронюваних об'єктів права інтелектуальної власності.

Рішення про призупинення митного оформлення та намір знищення товарів приймає керівник органу доходів і зборів або уповноважена ним особа. Декларанта повідомляють про призупинення і через 10 днів (отримавши або не отримавши його згоду) товар знищується.

Якщо протягом 10 робочих днів після отримання повідомлення про призупинення оформлення декларант надасть письмове заперечення власника товарів щодо їх знищення, орган доходів і зборів у той же день повідомляє правовласника про відправника, одержувача, декларанта, власника товарів, їх адреси, найменування, кількість, напрямок переміщення, країну походження, країну відправлення товарів, митне оформлення яких призупинено за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності, та надає зображення таких товарів.

Оплачує знищення правовласник.

Перевірити і зареєструвати твою круту торгову марку допоможе зручний сервіс PatentBot.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини