Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мін’юсті презентовано онлайн-курси з виконавчого провадження

Реклама

У Міністерстві юстиції презентовано освітні онлайн-курси «Основи виконавчого провадження» та «Виконавче провадження: поглиблений курс».

Зазначено курси розроблено студією онлайн-освіти EdEra за участю національних експертів і підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Вони містять необхідні теоретичні знання для подальшого поглибленого навчання та здійснення професійної діяльності з виконання рішень.

«Найчастіше проблемним є якраз не сам процес отримання судового рішення, а механізм його виконання. Наша мета - вийти на показник, що є у розвинених країнах Західної Європи. Для цього ми маємо чітку стратегію.

По-перше, майбутнє за конкуренцією приватних і державних виконавців. Саме конкуренція покаже життєздатність ідеї з державними виконавцями. Аналогічна ситуація зараз є із приватними нотаріусами - не виникає сумнівів, що вони є більш затребуваними серед людей, аніж державні. Тому перший пріоритет - розбудова системи має відбуватися у площині конкуренції. Для цього ми забезпечимо рівні умови для державних та приватних виконавців.

Щоб забезпечити чесну конкуренцію, правила і механізми допуску до професії мають бути прозорими і зрозумілими. При цьому фахівець, який потрапляє до професії, повинен бути безумовно компетентним, тому іспит має бути однозначно складним.

Наступним є поступове розширення компетенції приватних виконавців. Звісно, є дискусії щодо таких чутливих питань, як відібрання дитини, виселення тощо, але зваживши всі за і проти, зможемо напрацювати ефективні рішення щодо обсягу таких повноважень.

І нарешті, слід розширювати шляхи і формати навчання приватних виконавців. Це потрібно для того, щоб особа, яка бажає отримати доступ до професії, могла обирати зручний спосіб отримання знань - онлайн, офлайн тощо. Ключове питання - якість таких знань та їх достатність для подальшої ефективної роботи», - зазначив Андрій Гайченко, заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби.

Курс «Основи виконавчого провадження»:

Кому буде цікавим:

- особам, які мають намір здійснювати діяльність приватного виконавця;

- студентам-магістрам юридичних спеціальностей;

- професійним спільнотам: юридична, кредиторська, інші;

- державним виконавцям зі стажем роботи до 1 року.

Про що йдеться:

- базові поняття про систему примусового виконання рішень,

- правовий статус органів та осіб, які здійснюють виконання рішень, їхні права та обов'язки,

- порядок та процедура здійснення виконавчого провадження.

Цей курс надасть необхідні теоретичні знання для подальшого поглибленого навчання та здійснення професійної діяльності з виконання рішень.

Курс «Виконавче провадження: поглиблений курс»:

Кому буде цікавим:

- майбутнім приватним виконавцям;

- державним виконавцям зі стажем роботи до 1 року;

- усім зацікавленім в темі виконавчого провадження, насамперед студентам юридичних факультетів та професійним спільнотам: юридичній, кредиторській.

Про що йдеться:

Цей курс ознайомить із організацією діяльності органів ДВС і приватних виконавців. У ньому можна опанувати особливості механізму виконавчого провадження, вивчити юрисдикцію і компетенції відповідних судів та особливості звернення стягнення на майно боржника. Програма курсу базується на «Переліку обов'язкових питань, за якими проводиться навчання осіб, які мають намір здійснювати діяльність приватного виконавця»

Як пройти курси:

Для проходження курсів потрібно перейти за посиланням на відповідний курс, авторизуватися, прослухати всі модулі, передбачені курсом, скласти фінальний тест та отримати сертифікат.

Знайти всю необхідну інформацію щодо діяльності державних і приватних виконавців можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини