Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яку інформацію про боржника розкриють арбітражні керуючі

Реклама

Мін'юст урегулював питання подання арбітражними керуючими обов'язкових відомостей.

Відповідний наказ № 3193/5 від 17 жовтня 2019 року міністерство зареєструвало 21 жовтня.

До запровадження спеціалізованої сторінки веб-сайту Мін'юсту, за допомогою якої забезпечуватиметься доступ до інформації про боржника, та встановлення порядку подання арбітражними керуючими обов'язкових відомостей (інформації) для їх розкриття та оновлення на такій сторінці та обов'язкових відомостей (інформації), необхідних для ведення Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, арбітражні керуючі мають подавати обов'язкові відомості в порядку, строки та за формами, встановленими наказом Мін'юсту № 130/5 "Про порядок подання арбітражними керуючими (розпорядниками майна, керуючими санацією, ліквідаторами) обов'язкових відомостей (інформації)".

Зокрема, арбытражний керуючий має подавати повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство; призначення арбітражного керуючого у справі про банкрутство; стан провадження у справі про банкрутство юрособи-боржника; погашення заборгованості із заробітної плати; розмір вимог кредиторів та стан розрахунку з ними; фінансовий стан боржника (актив/пасив балансу); фінансові результати (повідомлення про сукупний дохід); про фінансові результати (для суб'єкта малого підприємництва + спрощена форма); закриття провадження у справі про банкрутство; стан провадження у справі про банкрутство фізособи-підприємця; про арбітражного керуючого.

Форми подання інформації подаються арбітражними керуючими через онлайн-систему електронної звітності арбітражних керуючих.

Наказ набирає чинності з дня введення в дію Кодексу з процедур банкрутства (21 жовтня 2019 року), але не раніше дня офіційного опублікування власне наказу.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Кодекс з процедур банкрутства введено в дію 21 жовтня.

Стежити за необхідною для арбітражних керуючих інформацією у зв'язку з введенням в дію Кодексу можна із спеціального сюжету, який для вас зібрала ЮРЛІГА.

Знайти всі нормативно-правові акти, що стосуються діяльності арбітражного керуючого, можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього вам варто замовити тестовий доступ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини