Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Know your client – перевірка контрагентів

17 жовтня 2019, 14:43
844
0
Автор:
Реклама

Можна сміливо стверджувати, що KYC - це вже не данина моді, а потреба. Також надійність контрагента впливає й на виконання сторонами взятих на себе договірних зобов'язань.

У разі негативної податкової репутації контрагента це може спричинити перевірку вашої організації, визнання операцій фіктивними й донарахування податків. Під час перевірки, визнаючи операції "безтоварними" або фіктивними, податкові органи знімають податковий кредит і, як наслідок, донараховують податкові зобов'язання з ПДВ, а також збільшують суму податку на прибуток, ну і штрафні санкції.

Перевірку можна провести за допомогою безоплатних ресурсів або отримати більше даних, користуючись платними контентами та/або послугами фахівців, наприклад, нотаріусів.

Отже, базова перевірка контрагента включає аналіз інформації про добропорядність і податкові ризики.

Найпростіший спосіб перевірити ділову репутацію контрагента - знайти інформацію про нього в пошукових системах. Гарним показником є наявність свого сайту, але його відсутність не робить контрагента ризиковим чи недобросовісним. Необхідно перевірити наявність відгуків в Інтернеті про діяльність компанії. Це дасть змогу поверхнево зрозуміти, чи хочете ви працювати з цією компанією.

Детальніше про етапи перевірки та особливості перевірки в залежності від специфіки діятльності читайте в материалі ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням.

Щоб отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцініть увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини