Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ продовжив термін переказу коштів за парою реквізитів "Код банку" та "Рахунок"

Реклама

В Україні запроваджено міжнародний номер банківського рахунка за стандартом IBAN. З 5 серпня 2019 року всі банки відкривають клієнтам нові рахунки лише за стандартом IBAN, а діючі рахунки поступово (до 31 жовтня 2019 року) змінюють відповідно до вимог цього стандарту.

Таке рішення передбачено постановою Правління НБУ від 26 вересня 2019 року № 118 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162", яка набрала чинності з 2 жовтня 2019 року.

Банки приймають до виконання документи на переказ коштів клієнтів, у яких заповнено або пару реквізитів "Код банку" та "Рахунок", або рахунок за стандартом IBAN.

Разом з тим у зв'язку зі зверненням Державної казначейської служби для забезпечення виконання бюджетних програм в повному обсязі Нацбанк прийняв рішення про продовження до 12 січня 2020 року можливості заповнення пари реквізитів у документах на переказ коштів.

Тобто включно до 12 січня 2020 року банки прийматимуть до виконання документи на переказ коштів, у яких заповнено або пару реквізитів «Код банку» та «Рахунок», або рахунок за стандартом IBAN, а з 13 січня 2020 року - виключно рахунок за стандартом IBAN.

З повним текстом постанови Правління НБУ можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини