Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокурорів переатестують до 1 вересня 2020 року

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/189606_chto-budet-s-prokurorami-zakon-vstupil-v-silu

25 вересня 2019 року набули чинності зміни до Закону "Про прокуратуру", які дають можливість розпочати реформу органів прокуратури.

Усі прокурори та слідчі органів прокуратури, які бажають працювати за новими правилами, повинні будуть пройти атестацію.

Першими атестацію пройдуть прокурори Генеральної прокуратури, друга та третя черга атестації стосуватимуться прокурорів регіональних і місцевих прокуратур.

За словами Генерального прокурора Руслана Рябошапки, спочатку відбудеться атестація, і всі чинні прокурори, які пройдуть оцінювання за критеріями професійності та доброчесності, продовжать працювати в нових органах прокуратури. Процес атестації має бути завершено до 1 вересня 2020 року. Атестовані прокурори працюватимуть на основі індивідуального оцінювання якості роботи.

Атестація чинних прокурорів відбудеться на підставі Положення про проходження прокурорами атестації, Положення про кадрові комісії Офісу Генерального прокурора, обласних прокуратур, які найближчим часом буде оприлюднено на веб-сайті Генпрокуратури.

На основі цих наказів з 27 вересня до 10 жовтня цього року працівники Генепрокуратури подаватимуть заяви про переведення до нових органів прокуратури та про намір пройти атестацію.

Передбачено, що атестація складатиметься з трьох етапів. До кожного наступного етапу кадрові комісії допускатимуть тих прокурорів, які успішно пройшли попередній етап.

Перший етап - це іспит у формі анонімного тестування з використанням комп'ютерної техніки з метою виявлення знань і вмінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора.

Другий етап буде спрямований на оцінку загальних здібностей і навичок на основі анонімного комп'ютерного тестування.

На третьому етапі прокурори пройдуть співбесіду з метою виявлення відповідності вимогам професійної компетентності, професійної етики та доброчесності. Для оцінки рівня володіння практичними вміннями та навичками прокурори також виконають письмове практичне завдання.

До складу кадрових комісій включатимуться особи, делеговані міжнародними організаціями.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Генпрокурор візьме стільки громадських радників, скільки захоче.

З повним текстом Закону про реформу прокуратури можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини