Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформація про публічні закупівлі вноситься по-новому

Реклама

З 20 вересня 2019 року діє наказ Мінекономрозвитку і торгівлі № 1341 «Про внесення змін до Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі».

Завдяки документу уточнені терміни, а також конкретизовано та розширено інформацію про публічні закупівлі, яка формується в електронній системі закупівель.

Так, зазначено, що автоматизоване робоче місце замовника / централізованої закупівельної організації/ учасника - електронний сервіс на авторизованих електронних майданчиках, який забезпечує створення, подання, обробку та оприлюднення інформації про публічні закупівлі на веб-порталі, створення, подання і зміну інформації та документів для участі у процедурах закупівель, одержання інформації та повідомлень про закупівлі, подання скарг до органу оскарження, обмін інформацією між замовником та ЦЗО, одержання і передання інформації та документів під час проведення моніторингу публічних закупівель в електронній системі закупівель через Інтернет.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189451_zakupvl-vd-50-tisyach-zdysnyuvatimutsya-viklyuchno-cherez-prozorro-priynyato-zakon

Автоматизоване робоче місце органів державного фінансового контролю - електронний сервіс на веб-порталі, який забезпечує реєстрацію працівників органу державного фінансового контролю, автоматичне розміщення, одержання і передання інформації та документів під час проведення моніторингу закупівлі, користування системою автоматичних індикаторів ризиків та сервісами з автоматичним обміном інформацією, доступ до якого здійснюється за допомогою мережі Інтернет.

Визначено що є інформацією про публічні закупівлі, яка формується в електронній системі закупівель. Це:

- інформація про закупівлі, яка підлягає оприлюдненню на веб-порталі відповідно до Закону "Про публічні закупівлі";

- повідомлення, які надсилаються учасникам в електронній системі закупівель;

- інформація та документи, що подаються замовниками до ЦЗО, для проведення в їх інтересах процедур закупівлі та закупівлі за рамковими угодами;

- інформація та документи, що подаються для участі у процедурах закупівель;

- інформація та документи, що створюються та подаються під час проведення моніторингу закупівлі;

- звернення та скарги, що подаються через електронну систему закупівель;

- рішення про прийняття скарги до розгляду, припинення розгляду скарги та про результати розгляду скарг, що розміщуються в електронній системі закупівель.

Відтепер розміщення інформації в електронній системі закупівель здійснюється замовником / ЦЗО / учасником / органом оскарження / органами державного фінансового контролю шляхом заповнення електронних форм, реалізованих в електронній системі закупівель, з окремими полями та завантаження відповідних електронних документів через автоматизоване робоче місце замовника / ЦЗО / учасника / органу оскарження / органів державного фінансового контролю.

У разі, якщо інформація, розміщена в електронній системі закупівель шляхом завантаження електронних документів, містить відомості, що відрізняються від тих, які розміщені шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, автентичною вважається інформація, розміщена шляхом заповнення електронних форм з окремими полями.

Оприлюднення інформації на веб-порталі здійснюється електронною системою закупівель автоматично.

Також визначено порядок дій унесення та/або заповнення інформації через автоматизовані робочі місця у разі технічних збоїв.

Нагадуємо, що дізнатися про ризики забезпечення тендерної пропозиції можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини