Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарські настоянки можуть здорожчати

Реклама

Міністерство охорони здоров'я винесло на громадське обговорення проект постанови Уряду "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" щодо раціонального використання спирту етилового. Планується, що виробники спиртовмісних настоянок сплачуватимуть стандартний акциз.

Так, пропонується не надавати суб'єктам господарювання, які виготовляють лікарські засоби у формі настоянок, квоти на відвантаження спирту етилового за ставкою акцизного податку в розмірі 0 грн за 1 л.

У пояснювальній записці зазначено, що за останні роки в Україні спостерігається нераціональне застосування лікарських засобів, що містять спирт етиловий, зокрема вживання спиртовмісних настоянок не за медичним призначенням.

Окрім того, зазначено, що збільшення номенклатури лікарських засобів, зареєстрованих в останні роки вітчизняними фармвиробниками, зростання попиту на конкурентоспроможну і водночас фінансово доступну для населення країни фармпродукцію потребують підвищення квот деяким суб'єктам підприємницької діяльності відповідно до заявленої потреби.

Пропонується підвищити квоти на відвантаження спирту етилового ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", розмір якої становитиме 1500 дал, та доповнити перелік фармацевтичних компаній, яким надається дозвіл на виробництво спирту етилового, ТОВ "НВК "Екофарм" і надати квоту у розмірі 4219,31 дал.

Пропозиції та зауваження до проекту постанови можна надіслати до МОЗ з 7 серпня до 7 вересня у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: 01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7, e-mail: moz.pharma24@gmail.com.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини