Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Камери для підсудних у конвойних приміщеннях судів невдовзі відповідатимуть європейським стандартам

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184364_u - sudakh - mozhut - zyavitisya - grov - zoni - dlya - dtey

За повідомленням Мінрегіону, міністерство оновлює державні будівельні норми щодо проектування будівель судів. Зокрема, заплановано переглянути та адаптувати до сучасних європейських норм вимоги щодо проектування камер для підсудних у судах.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе, сьогодні згідно з чинними нормами ДБН камери для підсудних у конвойних приміщеннях судів мають бути не менше 4 кв. м. Але при цьому не визначено, на яку кількість людей можуть бути розраховані такі камери. Наразі в таких камерах на 1 людину припадає 0,8 кв. м, а то й навіть 0,5 - 0,7 кв. м. Такі умови утримання підсудних є неприпустимими. Тому зараз у Мінрегіоні заплановано адаптувати ці норми до сучасних європейських.

Планується прописати чіткі вимоги до площі камер у конвойному приміщенні суду, виходячи з розрахунку не менше 4 кв. м на одну особу, та привести їх у відповідність до сучасних європейських норм.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187563_u - sudakh - mozhut - zrobiti - shlyakhi - evakuats - okremo - dlya - kozhno - kategor - vdvduvachv--pratsvnikv

ДБН В.2.2-26:2010 "Будинки і споруди. Суди" встановлюють вимоги до проектування нових і реконструкції існуючих будинків під суди, а також приміщень судів, вбудованих у будинки іншого призначення.

Як раніше писала ЮРЛІГА, у судах можуть обладнати сучасні кімнати для анонімних свідчень, виділять кімнати для маленьких свідків, а також із ДБН незабаром зникне застаріла норма щодо металевих грат у судах.

Нагадуємо, що всі судові рішення можна знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Щоб спробувати систему в роботі, варто скористатися тестовим доступом.

Дізнатися, чи призначено вашу справу до розгляду суддею, можна в сервісі "Розклад засідань" системи аналізу судових рішень VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини