Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава оплатить військову підготовку студентів за умови укладення контракту про службу в ЗСУ

Реклама

Діє нова редакція Інструкції про організацію військової підготовки громадян України за програмою підготовки офіцерів запасу (крім офіцерів запасу медичного та фармацевтичного фахів), затверджена спільним наказом Міноборони та МОН від 18 червня 2019 року № 316/833.

Студенти, починаючи від бакалаврату, придатні до військової служби за станом здоров'я та морально-діловими якостями, добровільно можуть пройти військову підготовку.

Разом з тим, жінки залучаються до військової підготовки за військово-обліковими спеціальностями для заміщення військових посад згідно з наказом Міністра оборони України від 20 червня 2012 року № 412/ДСК.

Підготовка проводиться у військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти або у вищих військових навчальних закладах. Заклад підготовки можна вибрати за умови відповідності отриманій спеціальності військово-обліковій спеціальності, за якою проводиться підготовка офіцерів запасу.

Військову підготовку проходять за державним замовленням як за кошти держбюджету, передбачені на утримання Збройних Сил України та інших військових формувань, так і за рахунок коштів, які надходять від фізичних осіб як плата за послуги у галузі вищої освіти, пов'язані з військовою підготовкою (за контрактом).

За державний кошт військову підготовку проходять громадяни, які мають вищий рейтинг за результатами конкурсного відбору та уклали відповідний контракт з Міноборони щодо зобов'язань про проходження військової служби у Збройних Силах України після отримання первинного військового звання офіцера запасу та закінчення закладу вищої освіти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини