Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виконавці відразу дізнаються про шлюб і нове ім'я боржника

Реклама

Мін'юст визначив, яким чином відбуватиметься інформаційна взаємодія автоматизованої системи виконавчого провадження та Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Така взаємодія необхідна для оперативного отримання державними та приватними виконавцями відомостей про боржників-фізосіб, необхідних для здійснення виконавчого провадження.

Відповідний наказ № 2008/5 від 3 липня 2019 року міністерство зареєструвало 4 липня. Наказом, який набере чинності з дня офіційного опублікування, затверджено порядок такої взаємодії.

Адміністратор автоматизованої системи виконавчого провадження та Державного реєстру актів цивільного стану громадян має вжити заходів, необхідних для впровадження технічної можливості реалізації затвердженого Порядку протягом 4 місяців з дати набрання ним чинності.

До запровадження такої взаємодії адміністратор має забезпечити отримання виконавцями під час виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян через безпосередній доступ на підставі договору, укладеного з адміністратором зазначеного Держреєстру.

Інформаційна взаємодія полягає у доступу до відомостей Держреєстру про шлюб, його розірвання; зміну імені, смерть боржників-фізосіб під час виконання державними та приватними виконавцями судових рішень та рішень інших органів.

Для захисту персональних даних фізособи, які передаються та приймаються в порядку інформаційної взаємодії, впроваджуються організаційно-технічні заходи, що забезпечують захист конфіденційної інформації.

Доступ до інформації про боржника-фізособу забезпечується шляхом формування виконавцем в автоматизованій системі пошукового запиту до Держреєстру за такими відомостями: прізвище, ім'я та по батькові (за наявності) боржника-фізособи; його дата народження.

Технічну підтримку передачі відомостей забезпечить адміністратор. Електронні дані повинні містити інформацію з Держреєстру, актуальну на дату та час передання відповіді на пошуковий запит.

Інформація, що передається з Держреєстру у порядку інформаційної взаємодії, не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом.

Реформі виконавчого провадження було приділено багато уваги в матеріалах аналітичного видання ЮРИСТ&ЗАКОН. Детальніше читайте в матеріалах:

- Реформа виконавчого провадження: основні зміни;

- Про реформу виконавчого провадження. Що нового?;

- Переваги та недоліки запровадження інституту приватних виконавців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини