Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особа адвоката підтверджується посвідченням та свідоцтвом, а не ЄРАУ

Реклама

Особа адвоката підтверджується посвідченням адвоката України та свідоцтвом про право на заняття адвокатською діяльністю. Тоді як відомості до Єдиного реєстру адвокатів України вносяться радами адвокатів регіонів та Радою адвокатів України.

Такий висновок зробив Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду при розгляді виборчої справи.

6 липня була ухвалена відповідна постанова у справі № 855/229/19 за позовом кандидата в нардепи про скасування реєстрації іншого кандидата через недостовірні відомості в автобіографії (останній начебто не є адвокатом).

З повним текстом постанови можна ознайомитись, замовивши тестовий доступ до Verdictum.

Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову, оскільки факт того, що кандидат є адвокатом було підтверджено посвідченням та свідоцтвом. Апеляційна скарга ж була мотивована відсутністю інформації у Єдиному реєстрі адвокатів України та недостовірністю виданого Радою адвокатів свідоцтва про зайняття адвокатською діяльністю. Позивач наголошував, що відповідно до листа Ради адвокатів м. Києва від 01.07.19р. №379  рішення про видачу адвокатського  свідоцтва нею не приймалось і свідоцтво не видавалось.

Зазначимо, що у місті Києві одночасно функціонують дві ради адвокатів, а питання щодо обсягу прав Ради адвокатів міста Києва в частині видачі свідоцтв про право на зайняття адвокатською діяльністю судом першої інстанції не вирішувалось.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини