Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вільна торгівля з Ізраїлем: Рада ратифікувала угоду

Реклама

11 липня Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект щодо лібералізації торгівлі товарами між Україною та Ізраїлем.

 Відповідний законопроект № 0223 підтримали 230 народних депутатів.

Після набуття чинності угодою Ізраїль відкриє для України ринок промислових товарів на 80%, а Україна - на 70%. Для решти товарів окремо передбачені перехідні періоди.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187361_nabrav-chinnost-zakon-pro-promisloviy-bezvz

Згідно з інформацією у пояснювальній записці до законопроекту, його ухвалення:

- сприятиме подальшому розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між країнами;

- дасть змогу українським товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринку товарів Ізраїлю;

- відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва. 

За оцінками Мінекономрозвитку, угода дозволить зберегти та розширити традиційний експорт для України, зокрема для продукції АПК, та відкрити нові можливості для експорту товарів з високою доданою вартістю.

Нагадуємо, що переговори щодо цієї угоди розпочалися з 2013 року, однак найбільш інтенсивна робота проводилася у 2016-2018 роках. Українська делегація провела 7 раундів переговорів, які завершилися в березні 2018 року. Угоду парафовано торік у квітні, подальші юридичні процедури тривали до листопада. 21 листопада 2018 року Кабмін схвалив угоду та уповноважив Степана Кубіва на її підписання.

21 січня 2019 року Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів підписав Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Дізнавайтеся про набуття чинності НПА в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити усі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини