Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокат зобов'язаний оформити письмовий договір про надання правової допомоги

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187402_v-order-pro-nadannya-pravovo-dopomogi-ma-buti-zaznachena-nazva-sudu---velika-palata

Ордер на надання правової допомоги не замінює договору про надання правової допомоги, який є підставою для здійснення адвокатської діяльності, а є лише документом, що посвідчує повноваження адвоката на надання правової допомоги клієнту.

Водночас, ордер може бути оформлений адвокатом на підставі усної угоди з клієнтом, що перебуває, зокрема, у слідчому ізоляторі, але у найближчий можливий строк адвокат зобов'язаний укласти з клієнтом договір про надання правової допомоги у письмовій формі.

Відповідні роз'яснення щодо оформлення ордерів на надання правової допомоги до укладення письмового договору затверджені рішенням від 12 квітня № 57 .

https://ips.ligazakon.net/document/view/t125076?docId=t125076&productAlias=ips_web

Додатково Рада адвокатів України звертає увагу, що статтею 24 Закону про адвокатуру визначено обов'язковий випадок оформлення адвокатом ордеру - під час реалізації права на подання адвокатського запиту.

Як вже писала ЮРЛІГА, РАУ вимагає не брати до уваги рейтинги адвокатських фірм при закупівлі правничих послуг, адвокати зобов'язані сплачувати ЄСВ, навіть якщо внесок вже сплатив роботодавець

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини