Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парубій пропонує саджати на 5 років за невизнання Криму українським

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/JH81J00I?docId=JH81J00I&productAlias=ips_web

Троє нардепів на чолі з Андрієм Парубієм зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 10423 про внесення змін до статті 110 Кримінального кодексу, яка встановлює відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Передбачено, що умисне невизнання належності Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей до території України каратиметься позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо українським Крим та Донбас не визнають представники влади, або повторно, або за попередньою змовою група осіб, розпалюючи національну чи релігійну ворожнечу, - покарання буде суворішим. Передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо таке невизнання призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків, винного позбавлять волі на строк від 10 до 15 років або довічно з конфіскацією майна або без такої.

Депутати вважають, що чинна редакція статті 110 КК спрямована на попередження загрози розколу держави та закликів до них. "Втім, текстуальне тлумачення чинної редакції створює незручності у її застосуванні щодо фактів умисного невизнання належності тимчасово окупованих територій до складу території України", - зазначено в пояснювальній записці до законопроекту.

Відстежувати статус законопроекту (чи будуть запропоновані зміни внесені до Кримінального кодексу?) можна в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини