Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Школа не зобов’язана проставляти на документах про освіту свої печатки

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184652_vipusknikam-shkl-vidadut-svdotstvo-a-ne-atestat

Технічні описи документів про освіту не містять жодних вимог про наявність на таких документах печатки закладу освіти.

Відповідне роз'яснення надало Міністерство освіти і науки 5 липня 2019 року.

Вступників та їхніх батьків турбує, що їм видають свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти та додатки до них без печатки закладу освіти. Водночас у деяких школах ці документи видають з печаткою.

https://ips.ligazakon.net/document/view/re32731?docId=re32731&productAlias=ips_web

Технічні описи документів про освіту затверджено наказом МОН від 4 лютого 2014 року № 97. Відповідно до змін, унесених 2018 року, описи не містять вимог щодо наявності печатки закладу освіти на документі про освіту, що виготовляється як на основі фотокомп'ютерних технологій (свідоцтво), так і поліграфічним способом (додаток до свідоцтва).

Так само зображення печаток відсутні на зразках документів про повну загальну середню освіту, затверджених наказом МОН від 16 жовтня 2018 року № 1109.

МОН наголошує, що школа не зобов'язана проставляти на документах про освіту свої печатки. Свідоцтва та додатки до них без печатки є дійсними і приймаються для вступу до вишів, а також в усіх інших випадках.

У проставленні печатки на документах про освіту немає потреби, адже наразі інформація про всі видані такі документи міститься в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Перевірити достовірність того чи іншого документа можна в ЄДЕБО за посиланням.

Крім того, відповідно до ГК України використання суб'єктом господарювання печатки не є обов'язковим.

Зауважимо, що всі форми освітніх документів можна легко і зручно знайти в модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини