Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент скасував обов’язкову шкільну форму

Реклама

Володимир Зеленський скасував обов'язкове носіння шкільної форми для учнів середніх шкіл.

Відповідний Указ № 419/2019 було підписано 20 червня.

Документ є реакцією на електронну петицію співголови ГО «Батьки SOS» Олени Парфьонової за скасування обов'язкового носіння шкільної форми, яку ініціювали батьки учнів середніх шкіл 15 квітня 2019 року.

«Указ Президента Кучми ухвалено для забезпечення дітей недорогою шкільною формою, а соціально незахищені категорії населення мали отримувати її безкоштовно. Цього не відбувається. Нині шкільна форма є настільки дорогою, що суттєво позначається на бюджеті родин, які мають дітей шкільного віку. А існування цього Указу Президента дає право окремим авторитарним керівникам шкіл вимагати від батьків придбання форми певного зразка, нерідко, за завищеними цінами», - мовиться у тексті петиції.

На сьогодні вона набрала трохи більше 6 тисяч з 25-ти необхідних.

За словами В. Зеленського, Указ № 419/2019 направлений на заборону використання тканини іноземного виробництва для виготовлення шкільної форми.

«Указ про шкільну форму не виконує тих функцій, які передбачались тоді. Це повинно бути вибором колективу школи і школа повинна у своїх правилах прийняти рішення про форму і дрес-код, і узгоджено з батьками. За цим стоїть питання видатків в родині», - пояснюють у Міністерстві освіти.

Як вже писала ЮРЛІГА, Зеленский отменил 136 указов.


Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини