Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сільради зможуть самостійно формувати мережу опорних шкіл

Реклама

Місцева влада сіл, селищ, районів та об'єднаних територіальних громад в межах одного або кількох регіонів зможе об'єднуватися для створення освітніх округів. До них мають увійти опорні школи, заклади позашкільної освіти, культури та спорту.

Це визначено Положенням про освітній округ та опорний заклад, затвердженим на засіданні Кабміну 19 червня 2019 року.

Як зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, у документі МОН приділило велику увагу питанню опорних шкіл: виписало процедуру конкурсу на отримання такого статусу, мінімальну кількість учнів, структуру навчального процесу.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184652_vipusknikam-shkl-vidadut-svdotstvo-a-ne-atestat

За новим Положенням кількість учнів в опорних школах має складати не менш як 200 осіб. Тобто заклад, до якого вкладатимуть ресурси з кількох регіональних і державного бюджету, має охоплювати якісною освітою якнайбільше дітей.

До складу освітнього округу, зокрема, можуть входити інклюзивно-ресурсні центри та міжшкільні ресурсні центри. Для того щоб розмежувати повноваження засновників закладів, які діятимуть в межах округу, місцеві ради мають укласти договір (угоду) про спільну діяльність. У ньому зазначатимуться відповідальні за організацію освітнього процесу, підвезення до опорних шкіл, забезпечення навчальним обладнанням тощо.

Передбачається, що облаштування опорної школи має відбуватися за принципами Нового освітнього простору, відповідні методичні рекомендації вже затверджені Мінрегіоном. Однак під час конкурсу засновники мають враховувати фактичну матеріально-технічну базу закладу, можливості для навчання дітей з особливими освітніми потребами, енергоефективність будівлі тощо.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини