Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон щодо конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185845_ukhvaleno - zakon - pro - zmni - v - zeleny - energetits

Сьогодні, 21 травня, в "Голосі України" опубліковано Закон № 2712 - VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії". Закон був прийнятий ВР 25 квітня. Президент Петро Порошенко підписав його 18 травня.

Закон набирає чинності з 22 травня і запроваджує надання державної підтримки суб'єктам господарювання у сфері відновлювальної енергетики виключно через аукціони з розподілу квоти. Вперше річна квота підтримки встановлюється на 2020 рік.

Кабмін має не пізніше 31 грудня 2019 року забезпечити проведення пілотного аукціону з розподілу квоти підтримки, розмір якої визначається рішенням про його проведення.

Закон "Про альтернативні джерела енергії" доповнено статтею, яка встановлює порядок стимулювання виробників електроенергії з альтернативних джерел, які за результатами аукціону набули право на підтримку. Така підтримка здійснюється шляхом гарантування викупу всього обсягу електричної енергії, відпущеної такими виробниками, за аукціонною ціною з урахуванням надбавки, на підставі договору купівлі-продажу з гарантованим покупцем.

Кабмін має затвердити порядок проведення аукціонів з розподілу квоти підтримки до 22 серпня.

До початку діяльності гарантованого покупця його функції, права та обов'язки виконує державне підприємство, що здійснює діяльність з оптового постачання електричної енергії.

Разом з тим, вимоги щодо аукціону не поширюються на суб'єктів господарювання, які виробляють або мають намір виробляти електроенергію з біомаси або біогазу на об'єктах електроенергетики або чергах їх будівництва, для яких "зелений" тариф встановлюється на енергію, вироблену об'єктами, що введені в експлуатацію до 1 січня 2022 року.

Виробники електроенергії з біомаси та біогазу можуть брати участь в аукціонах з розподілу квоти підтримки на добровільних засадах незалежно від дати введення об'єктів електроенергетики або черг їх будівництва в експлуатацію.

З текстом Закону можна ознайомитися в модулі "Законодавство України" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН". Замовте тестовий доступ, щоб порівняти редакції законів, в які внесено зміни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини