Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірка ПриватБанку напередодні націоналізації визнана протиправною - рішення перегляне ВС

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/160277_sud-razreshil-vyemku-auditorskogo-otcheta-po-privatbanku

Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Національного банку на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 2 березня 2018 року у справі № 826/6664/17 щодо скасування рішення про інспекційну перевірку ПриватБанку. Позов було подано колишнім акціонером  ПриватБанку - кіпрською компанією Triantal Investments Ltd.

Як повідомили в прес-службі НБУ, відповідне рішення було ухвалено 13 травня.

Національний банк України має намір подати касаційну скаргу на рішення судів, якими скасовано розпорядження НБУ про проведення інспекційної перевірки у ПриватБанку напередодні його виведення з ринку.

 За результатами інспекційної перевірки ПриватБанку напередодні визнання його неплатоспроможним та виведення з ринку за участі держави було встановлено, що план реструктуризації банком не виконувався, капіталу банку було недостатньо для дотримання вимог щодо нормативів капіталу та покриття кредитних ризиків.

https://jurliga.ligazakon.net/news/154232_privatbank-perekhodit-v-gosudarstvennuyu-sobstvennost

Тому Національний банк для забезпечення стабільності банківської системи, визнав ПриватБанк неплатоспроможним та звернувся до Уряду з пропозицією вивести банк з ринку за участю держави через продаж банку Міністерству фінансів України.

 "Оскарження рішення регулятора про проведення інспекційної перевірки у ПриватБанку є частиною процесу, направленого на оскарження колишніми співвласниками банку всієї процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку. Нагадаю, що рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку за участю держави ухвалювалось відповідно до норм діючого законодавства, було підтримане РНБО, Урядом та міжнародними партнерами з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян. Законність рішень очевидна і зворотна процедура у цьому питанні неможлива, адже для цього немає ні правових, ні економічних підстав", - пояснив Віктор Григорчук, начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ .

 Поставивши справу 826/6664/17 на контроль у Verdictum, ви зможете ознайомитись з рішенням касаційного суду, як тільки його внесуть до ЄДРСР.

Як раніше писала ЮРЛІГА, ОАСК скасував націоналізацію ПриватБанку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини