Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банк не має права відмовитись прийняти монети

Реклама

Банки зобов'язані приймати від клієнтів розмінні монети без будь-яких обмежень за всіма видами.

Про відповідні вимоги Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні НБУ нагадав у листі № 50-0006/21859: банк має забезпечувати обов'язкове приймання на вимогу клієнта придатних до обігу банкнот і монет, не придатних до обігу та таких, що вилучаються з обігу.

Роз'яснення банкам надані через скарги громадян на безпідставну відмову банків розміняти монети на банкноти, прийняти монети для сплати платежів та для зарахування на рахунки.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184730_prodavts-mayut-zaokruglyuvati-cheki-yakshcho-nema-drbnikh-monet-na-zdachu

За новими правилами, якщо нема дрібних монет, загальні у чеку суми розрахунків готівкою за товари (роботи чи послуги) заокруглюються до сум кратних 10 коп.

Банки зобов'язані забезпечити не лише приймання без будь-яких обмежень від клієнтів монет дрібних номіналів для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви, для переказів, для обміну на монети та банкноти інших номіналів, а й видачу клієнтам монет дрібних номіналів за наявності їх у залишку операційної каси.

У цьому зв'язку НБУ забезпечить банки та їх підрозділи розмінними монетами номіналом 10 коп. для задоволення потреб клієнтів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини