Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На виборах забороняється платити виборцям: роз'яснення Центрвиборчкому

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185385_drugiy - tur - viborv - prezidenta - priznacheno - na - 21 - kvtnya

Другий тур виборів Президента відбудеться 21 квітня: на повторне голосування вийшло два кандидати: Петро Порошенко і Володимир Зеленський.

Центрвиборчком на кожних виборах Президента вирішив доводити до відома населення роз'яснення щодо незаконності агітації шляхом підкупу виборців - виплати їм грошей або дарування подарунків.

Роз'яснення, затверджені постановою ЦВК від 26 березня 2014 року № 76 , з уточненням виду і дати виборів оприлюдняться Національною громадською телерадіокомпанією України, редакціями газет "Голос України" і "Урядовый кур'єр".

Центральна виборча комісія звернула увагу суб'єктів та інших учасників виборчого процесу з президентських виборів, що згідно з Законом "Про вибори Президента України" передвиборча агітація може здійснюватися у будь-якій формі і будь-якими засобами, які не суперечать Конституції і законам України.

В той же час, Закон про вибори Президента забороняє проводити передвиборну агітацію, яка супроводжується наданням виборцям грошей або безоплатно, на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

Роз'яснено, що така передвиборна агітація або надання виборцям грошей, безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати або не голосувати за певного кандидата на пост Президента або згадкою його імені, вважається підкупом виборців.

Забороняється укладення з виборцями за рахунок засобів виборчого фонду платних договорів про проведення передвиборної агітації.

Особи, винні в порушенні законодавства про вибори Президента, притягуються до кримінальної, адміністративної або іншої відповідальності.

Також читайте: Вибори-2019: за що відповідає Президент

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини