Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати адресу буде простіше

29 березня 2019, 16:03
3195
0
Реклама

Кабмін 27 березня 2019 року прийняв постанову, яка має спростити ведення будівельного бізнесу.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185014_rozshireno-perelk-budvelnikh-robt-yak-ne-potrebuyut-dozvolu

Документом вводиться єдиний та прозорий порядок присвоєння поштової адреси об'єктам будівництва та нерухомого майна.

Як повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, отримати адресу будівництва можна буде за п'ять днів, тоді як зараз цей термін становить в середньому 30 днів.

За його словами, до цього чіткої процедури надання адрес готовим об'єктам будівництва не було. Цим займались органи місцевої влади на власний розсуд. Новий порядок дозволить не тільки унеможливити будь-які зловживання, навмисні затягування та корупційні прояви у будівництві, а й значно спростить процедуру та скоротить терміни отримання адреси.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184137_zmneno-protseduru-ekspertizi-obktv-budvnitstva

Також спрощується процедура реєстрації декларації про готовність об'єкта будівництва до експлуатації. Це можна буде зробити через онлайн-кабінет за один день замість десяти.

Ці зміни можуть сприяти покращенню інвестиційного клімату у будівництві та позитивно відобразитися на позиції України у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за показником "Отримання дозволів на будівництво".

Текст постанови Кабміну поки що не оприлюднений. Проектом документа, розробленим Мінекономрозвитку передбачалось, що процедура присвоєння адрес регулюватиметься Тимчасовим порядком реалізації експериментального проекту з присвоєння адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна. Період проведення експерименту з 01 травня 2019 року по 31 грудня 2020 року.

Більш детальніша інформація про внесені зміни щодо присвоєння адрес буде після оприлюднення Урядом прийнятої постанови.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185118_sproshcheno-protses-privedennya-statutv-tov-u-vdpovdnst-do-zakonodavstva

Зазначимо, що вказаною постановою врегульовані відносини у різних сферах господарської діяльності, зокрема деякі корпоративні питання (спрощено процес приведення статутів існуючих ТОВ у відповідність до Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»), про що ми писали раніше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини