Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кандидати у приватні виконавці зможуть навчатися онлайн

28 березня 2019, 11:51
677
0
Реклама

У Мін'юсті презентували зміни до Порядку допуску до професії приватних виконавців та порядку діяльності Дисциплінарної комісії приватних виконавців.

За словами заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Глущенко Світлани Володимирівни, насамперед, буде оновлений порядок допуску до професії, який передбачатиме для кандидатів можливість онлайн навчання з подальшим складанням заліку у вищому навчальному закладі.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/166753_vnz-zmozhut-navchati-privatnikh-vikonavtsv

Кандидату у приватні виконавці надається можливість вибору як місця навчання, так і його форми. Обидва варіанти передбачають надання відповідного свідоцтва.

Також запроваджуватиметься можливість проходження стажування не лише в органах ДВС, але й в офісах приватних виконавців. Заступник Міністра звернула увагу, що відповідно до Закону "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів" є ряд осіб, які звільнені від проходження стажування: приватні, державні виконавці, адвокати, нотаріуси, арбітражні керуючі, які мають стаж роботи понад 1 рік, а також помічники приватних виконавців зі стажем роботи понад 2 роки.

Направлятиме на стажування кандидата буде не структурний підрозділ Мін'юсту, а Головне територіальне управління юстиції, до якого він звернеться. Таким чином буде забезпечена можливість вибору кандидатом місця стажування - в органах ДВС або в офісі приватних виконавців без територіальної чи відомчої прив'язки.

Крім того, передбачається зміна критеріїв оцінки практичного завдання кваліфікаційного іспиту із подальшою його автоматизацією. За словами Глущенко С. В. реалізувати ініціативу автоматизації третього етапу іспиту - практичного завдання заплановано не пізніше, ніж до 1 вересня поточного року.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/166731_distsiplnarnu-komsyu-privatnikh-vikonavtsv-viberut-na-dva-roki

Що стосується вдосконалення порядку діяльності Дисциплінарної комісії приватних виконавців, то передбачається імплементація інституту Дисциплінарного уповноваженого, який буде делегований Асоціацією приватних виконавців і займатиметься підготовкою висновків щодо дисциплінарного провадження по конкретних приватних виконавцях, а також узагальнюватиме дисциплінарну практику.

Аналітичні матеріали про інститут приватних виконавців можна знайти у випусках електронного видання "ЮРИСТ&ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини