Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як можна програти в суді, навіть якщо контрагент дійсно винен гроші

21 березня 2019, 14:50
2756
0
Автор:
Реклама

Деякі колеги, звертаючись до суду, не надто уважно ставляться до документів, які складають, і до доказів, які надають. Як наслідок - ризикують програти.

Як кажуть мудрі, не можна недооцінювати супротивника. Тому до кожної справи слід ставитися дуже серйозно, дивлячись на неї так, якби ви були суддею або іншою стороною у справі.

Хотілося б звернути увагу на помилки позивача, які призвели до програшу в суді, на прикладі конкретної справи, що виникла з договору поставки товару.

Насамперед це якість підготовки доказів.

За змістом ст. 13 Господарського процесуального кодексу України установлено такий принцип господарського судочинства, як змагальність сторін, згідно з яким судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов'язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, установлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов'язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ст. 74 ГПК кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів.

Про необхідність надання доказів та про основні помилки на прикладі конкретної справи, що виникла з договору поставки, читайте в материалі ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням.

Щоб отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцініть увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини