Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Корпоративні конфлікти названі головною причиною рейдерських захоплень

Реклама

У 90 % випадків рейдерства їх першопричиною є певні корпоративні конфлікти. Про це повідомила перший заступник Міністра юстиції Олена Сукманова.

Замміністра юстиції зазначила, що випадки, коли захоплення відбувається без всякої передісторії, є поодинокими та виключенням з правил. Зазвичай за рейдерською атакою стоїть певний корпоративний конфлікт або наявність боргів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183943_notarusi-matimut-zdati-test-dlya-vdnovlennya-dostupu-do-restru-nerukhomost

Також Олена Сукманова нагадала, що Мін'юст минулого року ввів автоматичний обмін даними між реєстром майнових прав та Держгеокадастром, який зняв проблему подвійних договорів оренди землі.

https://jurliga.ligazakon.net/news/182254_filialy - kommunalnykh - predpriyatiy - ne - smogut - osushchestvlyat - registratsionnye - deystviya

Крім того, було скасовано можливість для філій комунальних підприємств здійснювати реєстраційну діяльність, а також введено іспити для реєстраторів, які днями вже стартували.

Зверніть увагу, що дізнатися про неправомірні реєстраційні дії відносно своєї нерухомості можна з допомогою сервісу SMS - Маяк. Зареєстровані користувачі можуть відстежувати зміни статусу будь-якого об'єкту нерухомості у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Отримана інформація дасть можливість своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування проведених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність реєстраційних дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини