Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Купівлю автомобілів у групах пропонують заборонити

Реклама

Кабмін пропонує виключити з переліку фінансових послуг послуги з адміністрування фінансових активів для придбання товарів в групах.

Відповідний законопроект № 10057 зареєстровано у Верховній Раді.

Якщо законопроект знайде підтримку у Парламенті, то придбання товарів в групах виключать з переліку фінпослуг з 2026 року, а видачу ліцензій припинять з дня набуття чинності Закону.

Така ініціатива пов'язана із зловживаннями, що почастішали в цій сфері. У пояснювальній записці зазначено, що протягом 2017-2018 року з шести адміністраторів діяльність здійснював тільки один (два адміністратори знаходилися на території АТО, один - в процесі припинення, ще один не подавав звітність, а останній - не здійснював діяльність).Протягом 2018 року до Нацкомфіинпослуг надходили скарги, які стосуються омани та шахрайства. Зокрема, звернення стосувалися довільного нарахування щомісячних внесків та повернення коштів після розірвання договорів.

Крім того, законопроектом передбачається розмежування фінансових послуг у сфері страхування та у системі накопичувального пенсійного забезпечення, оскільки вони надаються різними фінансовими установами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини