Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ поширить на операторів поштового зв’язку вимоги до захисту приміщень - проект

Реклама

Нацбанк пропонує поширити на операторів поштового зв'язку вимоги до захисту приміщень, що діють для небанківських фінансових установ, які отримали ліцензію регулятора на здійснення валютних операцій, що передбачають використання готівки в гривні та/або іноземних валютах.

Таке рішення зумовлене введенням в дію 7 лютого 2019 року Закону "Про валюту і валютні операції".

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183919_v-ukran-dyut-nov-valyutn-pravila

Відповідні норми містить проект постанови Правління НБУ "Про внесення змін до Правил з організації захисту приміщень небанківських фінансових установ в Україні", який винесено на громадське обговорення.

Зокрема, цей документ встановлює вимоги, пов'язані з організацією небанківськими установами та операторами поштового зв'язку захисту своїх приміщень, безпеки персоналу та схоронності цінностей і майна.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184014_nebankvsk-fnustanovi-mozhut-pereoformiti-generaln-ltsenz-poki-dyut-star

На сьогодні питання щодо технічного стану та організації охорони приміщень небанківських фінансових установ Україні урегульовано постановою Правління НБУ від 6 жовтня 2017 року № 100 "Про затвердження Правил з організації захисту приміщень небанківських фінансових установ в Україні".

Чинна редакція Правил не поширює свою дію на операторів поштового зв'язку, які отримали ліцензію НБУ.

Серед найважливіших пропонованих змін: НФУ буде зобов'язана обладнати приміщення, у якому розташовані робочі місця касирів, що не орієнтовані до приміщень, у яких здійснюються операції із цінностями, елементами відгороджувальних конструкцій, технічний стан яких підтверджено сертифікатами відповідності ДСТУ 4546 (із класом тривкості не нижче ніж СК2) та ДСТУ 4547 (із класом тривкості не нижче ніж ОЗК2).

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються до 16 березня 2019 року на поштову або електронну адресу НБУ.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент грошового обігу.

Електронна адреса: nbu@bank.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини