Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Митним брокерам буде простіше отримати дозвіл на провадження діяльності

Реклама

Мінфін спростив процедуру видачі дозвільних документів на відкриття та експлуатацію митного складу, складу тимчасового зберігання, а також на провадження митної брокерській діяльності.

Відповідний наказ від 26 грудня 2018 роки № 1142 набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Заява про надання дозволу на провадження митної брокерської діяльності можна буде заповнити в друкованому вигляді на аркуші паперу формату А4 та направити до ДФС засобами поштового або електронного зв'язку. У разі подання заяви в електронній формі на неї накладають кваліфікований електронний підпис.

Протяглм трьох робочих днів після дати включення підприємства до реєстру митних брокерів витяг з цього реєстру направляється поштою або на адресу електронної пошти, вказану в заяві.

Форми заяв про надання/переоформлення, а також анулювання/зупинення дозволу на провадження митної брокерської діяльності викладені у новій редакції та доступні у модулі "Типові договори та шаблони", який входить до складу Інформаційно-правових систем "ЛІГА: ЗАКОН".

Також підприємство, яке має намір отримати дозвіл на відкриття та експлуатацію складу тимчасового зберігання (СТЗ) чи митного складу, зможе подавати до митниці заяву про надання дозволу у паперовій або електронній формі. У разі подання заяви в електронній формі на документи, які до неї додаються, накладається кваліфікований електронний підпис.

Також утримувач СТЗ має надати митниці, у зоні діяльності якої знаходиться склад, і відповідному підрозділу ДФС, віддалений доступ до наявних систем відеоконтролю (у тому числі архівів відеозображень). Аналогічні вимоги встановлені для утримувачів складських об'єктів зі статусом "митний склад".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини