Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено процедуру експертизи об'єктів будівництва

Реклама

Набули чинності  зміни до Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи, затверджені постановою Кабміну від 23 січня № 95.

Постанова, яка набула чинності сьогодні, передбачає зміну процедури затвердження та проведення експертизи проектів будівництва, які підлягають оцінці впливу на довкілля, а також проектів, що реалізуються із залученням бюджетних коштів чи кредитів, наданих під державні гарантії, тощо.

Також скасовано норму щодо затвердження (схвалення) Кабінетом Міністрів проектів будівництва вартістю 400 млн. грн. і більше.

Очікується, що час затвердження проектної документації зменшиться до 1 місяця (замість від 3-6).

Визначено, що перед затвердженням проектів будівництва для проведення їх експертизи до проектної документації на будівництво об'єктів, що підлягають оцінці впливу на довкілля згідно із Законом "Про оцінку впливу на довкілля", додаються результати проведення такої оцінки.

У разі коли об'єктом будівництва є комплекс, до складу якого входять об'єкти, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з незначними наслідками (СС1) та за сукупними показниками перевищують рівень, установлений для об'єктів з відповідним класом наслідків (відповідальності), проект будівництва підлягає обов'язковій експертизі за відповідними напрямами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини