Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тепер проектувати поріг або сходи при вході до житлових будинків не обов’язково

Реклама

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, у змінах до державних будівельних норм щодо проектування житлових будинків (зміна № 4 ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення») скасовано норму щодо обов'язкового проектування порогу або сходів при вході до житлових будинків. Ця зміна до ДБН чинна з 1 жовтня 2018 року.

Згідно з ДБН допускається влаштовувати вхід до будинку на рівні позначки тротуару за умови влаштування твердого покриття з обладнанням водовідведення та улаштуванням антикригових електричних кабельних систем згідно з ДСТУ Н Б В.2.5-78:2014 «Настанова з улаштування антикригових електричних кабельних систем на покриттях будівель і споруд та в їх водостоках».

До цієї зміни, щоб спроектувати входи до житлових будинків без порогів і сходів, потрібно було отримувати окремий дозвіл на таке відхилення від норм ДБН. Це могло затягувати процедури проектування.

Прийняті зміни сприятимуть створенню в Україні реального універсального простору, зокрема і для маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, батьків з маленькими дітьми на колясках, людей похилого віку, вагітних жінок тощо.

Зміни у ДБН розроблено ПАТ «КиївЗНДІЕП».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини