Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кияни з лютого по-новому оплачуватимуть послуги водопостачання

Реклама

У зв'язку з введенням в дію з 25 січня Методики розподілу між споживачами об'ємів спожитих у будівлі комунальних послуг, Київводоканал з лютого змінює принципи нарахування за спожиті послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Один з принципів, який застосовує Методика, - принцип визначення і розподілу небалансу - різниці між обсягом холодної води, виміряним загальнобудинкових лічильником, і сумарним обсягом спожитої холодної води за показниками квартирних лічильників:

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183534_platu-za-komunaln-poslugi-rozdlyat-na-uskh-meshkantsv-nezalezhno-vd-nayavnost-u-nikh-lchilnikv

- для будинків, де усі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно до обсягу споживання.

- для будинків, де частина приміщень не оснащена лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються послугами.

Для кожного будинку встановлюється свій розрахунковий період, на дату якого проводиться зняття показників загальнобудинкового лічильника та здійснюється розподіл між споживачами.

Київводоканал розміщуватиме оголошення на будинках та у квитанціях на оплату про розрахункову дату в кожному будинку.

Крім того, може змінитися порядок щомісячної передачі показників квартирних лічильників холодної води. Їх треба буде передавати станом на розрахункову дату або на дату найбільш наближену до розрахункової.

Докладніше про реформу ЖКГ читайте у матеріалах аналітичного видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини