Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники СБУ отримають надбавку за забезпечення кібербезпеки

Реклама

Визначено механізм виплати та розмір надбавки за особливий характер роботи працівникам органів та підрозділів СБУ (крім державних службовців), які обіймають посади, пов'язані з безпосереднім виконанням завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту.

Відповідний наказ СБУ від 28 грудня 2018 року № 2367 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Надбавка виплачується щомісяця у розмірі до 50 % посадового окладу. Граничний розмір надбавки встановлюється наказом Центрального управління СБУ в межах асигнувань на заробітну плату на відповідний рік.

Право на надбавку мають працівники СБУ, які беруть безпосередню участь у заходах, у тому числі у розробленні проектів нормативно-правових актів, пов'язаних із виконанням таких завдань:

- запобігання, виявлення, припинення та розкриття злочинів проти миру і безпеки людства, які вчиняються у кіберпросторі;

- негласна перевірка готовності об'єктів критичної інфраструктури до можливих кібератак та кіберінцидентів;

- протидія кіберзлочинності, наслідки якої можуть створити загрозу життєво важливим інтересам держави;

- розслідування кіберінцидентів та кібератак щодо державних електронних інформаційних ресурсів, інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, критичної інформаційної інфраструктури;

- забезпечення реагування на кіберінциденти у сфері державної безпеки;

- криптографічний або технічний захист інформації, спрямований на запобігання кіберінцидентам, виявлення та захист від кібератак, ліквідацію їх наслідків, відновлення сталості і надійності функціонування комунікаційних, технологічних систем.

Надбавка встановлюється працівникам відповідно до затвердженого переліку посад. Виконання завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту передбачається положеннями про відповідні підрозділи, у яких обіймають посади працівники, а також їх посадовими інструкціями.

Персональний розмір надбавки встановлюється, підвищується, знижується або скасовується наказами органів та підрозділів СБУ за мотивованими рапортами начальників структурних підрозділів, погодженими з Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Конкретний розмір надбавки за особливий характер роботи визначається індивідуально, залежно від обсягу та складності виконуваних завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту.

Виплата винагороди припиняється з дня переведення працівника на іншу посаду або виключення посади з переліку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини