Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доктори філософії зможуть захищатися в разових вчених радах

16 січня 2019, 11:30
1115
0
Автор:
Реклама

МОН планує впровадити як експеримент наукову атестацію докторів філософії через захист їх дисертацій у разових вчених радах. Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Йшлося, зокрема, про те, як найближчим часом зможуть захищатися доктори філософії за новими PhD-програмами.

За законом необхідну нормативно-правову базу для цього має розробити Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Проте наразі Агентство тільки сформовано та затверджено його склад, тому потрібен певний час, щоб визначити "правила гри" та впровадити їх.

Однак у Міністерстві розуміють, що є майбутні доктори філософії, які зараз навчаються і не можуть чекати довго. Тому було підготовлено проект постанови Уряду щодо наукової атестації докторів філософії, що як експеримент передбачає створення разових вчених рад у складі 5 осіб.

Кваліфікація та сфера наукової діяльності членів таких рад має жорстко відповідати тематиці дисертаційного дослідження здобувача ступеня доктора філософії. Це обов'язково перевірятиме МОН, коли затверджуватиме склад такої вченої ради.

Міністр назвала удосконалення системи наукової атестації одним з головних механізмів забезпечення якості вищої освіти. Також до них належать формування якісного контингенту студентів, забезпечення сучасного змісту освіти, функціонування внутрішньої та зовнішньої системи забезпечення якості освіти, нові моделі підготовки фахівців.

Нагадаємо, Уряд створив Національне агентство кваліфікацій, серед важливих напрямів роботи якого - розробка професійних стандартів, формування законодавчої основи для роботи кваліфікаційних центрів, прогнозування потреб ринку праці у кваліфікаціях тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини