Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поміняти систему опалювання у будинку стало простіше

10 січня 2019, 10:00
2168
0
Автор:
Реклама

Для реконструкції та капремонту внутрішніх інженерних систем (зокрема, систем опалення та вентиляції) не потрібно отримувати дозвіл Держархбудінспекції. Це стосується як житлових, так і нежитлових будівель. Про це повідомила прес-служба Мінрегіону.

Оновлений Перелік будівельних робіт, що не вимагають документів на їх виконання, і після закінчення яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатаціюзатверджений постановою Кабміну від 18 грудня 2018 року і набуде чинності після офіційного опублікування постанови.

Дозвіл не потрібно буде отримувати при реконструкції внутрішніх систем :

- опалення, у тому числі, що передбачає встановлення або заміну обладнання індивідуальних теплових пунктів, заміну трубопроводів систем опалення, балансування систем опалення, встановлення балансувальних клапанів та/або витратомірів, зміну типу систем опалення з однотрубної на двотрубну та/або з вертикальної на горизонтальну, встановлення та/або заміну опалювальних приладів, обладнання опалювальних приладів автоматичними регуляторами температури в приміщеннях, встановлення та заміну приладів-розподілювачів та іншого обладнання регулювання і обліку теплової енергії;;

- вентиляції;

- водопостачання і водовідведення, у тому числі, трубопроводів;

- силових та слабкострумових систем, які забезпечують функціонування будівель і споруд.

Нагадаємо, дозвіл також не потрібно отримувати при переплануванні квартири без втручання в несучі конструкції та при утепленні житлових будинків.

Як оформити та отримати дозвільні документи для будівництва нерухомості читайте в матеріалі ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням. Отримати доступ до демо-номеру електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН або оформити передплату можна за посиланням

Для доступу до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини