Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлено ставки за приєднання до системи передачі та розподілу електроенергії

22 грудня 2018, 13:32
1577
0
Автор:
Реклама

Визначено методику формування плати за приєднання електроустановок замовників до електричних мереж системи передачі та системи розподілу.

Відповідна постанова НКРЕКП від 18 грудня 2018 року № 1965 набула чинності 22 грудня, крім окремих положень, які набувають чинності з 31 грудня 2020 року.

До 31 грудня 2020 року (перехідний період) встановлено питому вартість приєднання 1 кВт потужності для усіх операторів систем розподілу на рівні 3,48 тис. грн/кВт (без ПДВ), як усереднений показник вартості створення 1 кВт потужності. Після перехідного періоду ставки будуть розраховані на основі фактичних капітальних витрат на приєднання.

Голова НКРЕКП Оксана Кривенко на своїй станиці в Facebook роз'яснила суть цієї постанови і що методика дасть для споживачів України. Так, споживачі отримають прозорий і прогнозований порядок розрахунку плати за приєднання, а також рівноправний доступ до електромереж. Крім того, стимулюється приєднання об'єктів (електроустановок) на більш високому рівні напруги (плата за нестандартне приєднання на високих ступенях напруги буде менша).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини