Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спільне володіння комерційною нерухомістю: практичні питання

21 грудня 2018, 15:02
698
0
Автор:
Реклама

Спільне інвестування в об'єкти нерухомого майна, реалізація бізнес-моделей, спрямованих на диверсифікацію власних ризиків і поділ їх із партнерами, а часом і незаплановані бізнес-процеси приводять до ситуацій, коли власниками одного об'єкта нерухомого майна стають кілька суб'єктів.

Зокрема, у сферах ритейлу й логістики поширена практика інвестування в будівництво торговельних, логістичних та інших комерційних площ спільно з власниками або орендарями інвестиційно привабливих земельних ділянок із подальшою реєстрацією права власності кожного партнера на його відокремлену частину нерухомого майна й веденням своєї економічної діяльності.

Специфіка правовідносин у цих ситуаціях полягає в тому, що є кілька сторін, які, de jure володіючи окремо кожен своїм майном - відокремленою частиною в одному об'єкті, de facto зацікавлені в спільному фактичному володінні й утриманні всіх мереж, комунікацій і місць загального користування, що забезпечують нормальну роботу об'єкта загалом.

Правильна побудова договірних відносин між власниками нерухомого майна щодо його утримання й управління, їх належне оформлення шляхом укладання різних договорів є інструментом, що дає змогу безконфліктно використовувати нерухоме майно всіма його власниками та справедливо розподілити тягар його утримання.

Про основні аспекти, які важливо врегулювати на етапі виникнення відносин щодо спільного володіння комерційним майном читайте у материалі ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням. Щоб отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцінить увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини