Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У будинках вище трьох поверхів заборонять газові котли

21 грудня 2018, 09:44
1488
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон розробив нові державно-будівельні норми ДБН В.2.5-201Х «Газопостачання» щодо проектування газових побутових теплогенераторів у нових житлових будинках, відповідно до яких забороняється розміщення побутових газових теплогенераторів із закритими та відкритими камерами згоряння.

Зі введенням у дію нових ДБН допускається встановлення в індивідуальних житлових будинках і багатоквартирних житлових будинках до 3 поверхів, теплогенераторів з потужністю до 30 кВт для забезпечення потреб опалення та гарячого водопостачання. Обов'язкові умови для встановлення: приміщення кухні заввишки не менше ніж 2,2 м з наявністю природного освітлення (незалежно від наявності плити); внутрішній об'єм кухні при застосуванні теплогенераторів з відкритою камерою згорання повинен бути на 6 куб. м більше передбаченого п. 9.27 ДБН; площа припливного пристрою повинна складати не менше ніж 0,025 кв. м; в приміщеннях кухонь, інтегрованих в структуру житлової кімнати, допускається встановлення тільки теплогенераторів із закритою камерою згоряння.

Теплова потужність конвекторів, що встановлюються у житлових приміщеннях, не повинна перевищувати 7,5 кВт. При цьому вказані приміщення повинні обладнуватись контролем довибухових концентрацій газу на рівні 20 % нижньої концентраційної межі поширення полум'я.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини