Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водопроводи оснастять приладам вимірювання тиску

12 грудня 2018, 16:00
782
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон повідомляє, що в Україні вводиться можливість проведення автоматичного моніторингу тиску в системах холодного та гарячого водопостачання. Це дасть змогу оперативніше виявляти та реагувати на аварійні та інші надзвичайні ситуації на водопроводах. Відповідні зміни у ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво» опубліковано 30 листопада 2018 в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №11/2018 та наберуть чинності 28 лютого 2019 року.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе, у будівельних нормах щодо водопроводу та каналізації досі не було прописано сучасні рішення оперативного виявлення аварій. Тому у нових змінах у ДБН прописано можливість встановлювати прилади вимірювання тиску води, щоб ця інформація оперативно передавалася на диспетчерський пункт. Це дозволить постійно моніторити ситуацію і швидше виявляти несправності.

Також у зазначених змінах містяться норми щодо підвищення пожежної безпеки водопроводів та поліпшення роботи каналізації за рахунок встановлення спеціальних пристроїв для взмучування осаду.

Зміни до ДБН розроблені Українським державним науково-дослідним проектно-вишукувальним інститутом "УкрНДІводоканалпроект".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини