Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надавати доручення щодо осіб, які перетинають держкордон, відтепер зможуть ДФС, НАБУ та ДБР

11 грудня 2018, 16:00
516
0
Автор:
Реклама

Уряд уніс зміни до Порядку надання Державній прикордонній службі та виконання нею доручень уповноважених державних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон.

Відповідну постанову № 1035 було прийнято на урядовому засіданні 5 грудня 2018 року.

Постановою включено до переліку уповноважених державних органів, які надають доручення Держприкордонслужбі, таких суб'єктів, як ДФС, НАБУ, ДБР. Удосконалено процедуру постановки та зняття доручень з контролю. Також оновлено форму доручення уповноважених державних органів - правоохоронних, розвідувальних органів і ДМС щодо осіб, які перетинають державний кордон.

Таким чином в уповноважених державних органів є можливість істотно пришвидшити в часі процедуру постановки доручень на виконання шляхом запровадження електронної форми надання доручень, які не обмежують особистої недоторканності осіб та їх права вільно залишати територію України.

Слід зауважити, що постановою запроваджено механізм попередження випадків постановки на контроль доручень, які подаються в електронній формі, за відсутності правових підстав. Як гарантію тут прямо визначено, що відповідальність за достовірність інформації, унесеної до бази даних, покладається на їх ініціаторів.

Рішення прийняте на виконання законів, якими утворено нові правоохоронні органи, що наділені повноваженнями на здійснення досудового слідства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини