Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ADER HABER провела workshop щодо бізнес-ризикам в ритейлі

6 грудня 2018, 18:06
351
0
Автор:
Реклама

27 листопада в зеленому залі ТЦ ЦУМ ADER HABER у партнерстві з Асоціацією ритейлерів України провела workshop, присвячений реалізованим і прийдешнім реформам законодавства, а також бізнес-ризикам в ритейлі.

Олександра Федотова, партнер ADER HABER, адвокат, к.ю.н. і Мирослав Гнидка, керівник юридичного департаменту групи компаній Merx спільно з модератором Юрієм Петренком, керуючим партнером ADER HABER, у панельній дискусії обговорили особливості судової практики в орендних спорах, зони потенційних ризиків у взаємовідносинах між орендодавцями та орендарями та ключові питання, які необхідно вирішувати на етапі переговорів при укладанні орендної угоди для уникнення порушень у майбутньому.

Марина Томаш, радник, керівник напрямку податкового консалтингу та бухгалтерського обліку ADER HABER, розповіла про законопроект зі змінами до Податкового кодексу України, який передбачає введення правил КІК, а також ПнВК. Марина акцентувала увагу слухачів на істотних розмірах штрафних санкцій при порушенні подання звітності та повідомлень у частині запланованих правил КІК. Попри те, що обидві законодавчі ініціативи знаходяться поки у форматі проектів, можна з упевненістю заявити про значний інтерес юридичної та бізнес-спільноти до них.

Олександр Удовиченко, радник ADER HABER, адвокат, к.ю.н., оцінив прокредиторський характер Кодексу з процедур банкрутства, окремі інструменти якого нарешті дозволять досягти дійсно ефективного та своєчасного розгляду справ про банкрутство. Разом з тим, деякі наявні лазівки все ще збережуть можливості маніпуляції та затягування процедур банкрутства, нехай і не настільки значні, як раніше.

У завершальній панельній дискусії заходу Олексій Соломко, радник ADER HABER, адвокат, Євгенія Нестеренко, радник групи компаній «Альтіс Холдинг», адвокат, Ярослав Стеченко, юрист з претензійно-позовної роботи АТ «Ритейл Груп», групи компаній Велика Кишеня, і Андрій Авторгов, приватний виконавець, адвокат, к.ю.н., обговорили підсумки перших двох років функціонування інституту приватних виконавців, а також визначили основні показники ефективності роботи й переваги останніх у порівнянні з державними виконавцями для бізнеса. Хоча кількість приватних виконавців, особливо в регіонах, поки далеко не відповідає вимогам ринку, їх успіхи однозначно підтверджують важливість цього інструменту для бізнесу.

«Ми раді бути надійним партнером для компаній ритейл-сектору. Сьогодні для нас було важливо обговорити найактуальніші юридичні питання в компанії провідних експертів галузі», - зазначив Юрій Петренко, керуючий партнер ADER HABER.

Нагадаємо, що ADER HABER є ексклюзивним юридичним партнером Асоціації ритейлерів України. У 2018 році, згідно з авторитетним національним рейтингом Ukrainian Law Firms. A Handbook for Foreign Clients, ADER HABER була визнана серед 5 провідних юридичних фірм у сфері ритейлу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини