Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як лічильники тепла у будинках з вертикальною розводкою поставити на абонентський облік?

6 грудня 2018, 09:09
1354
0
Автор:
Реклама

Минрегіон встановив загальні вимоги та механізм прийняття лічильників теплової енергії, питної і гарячої води на абонентський облік.

Порядок прийняття приладу обліку на абонентський облік затверджено наказом від 12 жовтня 2018 року № 270, який набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Вузли комерційного обліку (лічильники опалювання та водопостачання) приймає на абонентський облік оператор зовнішніх інженерних мереж, а у разі, якщо оператор не є виконавцем комунальної послуги, - оператор зовнішніх інженерних мереж та виконавець відповідної комунальної послуги.

Лічильник, встановлений у будівлі, приймається на абонентський облік впродовж 14 календарних днів з дня встановлення або дня отримання звернення від власника (співвласників) будівлі.

Власник (співвласники) будівлі у разі самостійної установки лічильника подає виконавцю комунальної послуги письмову заяву про прийняття лічильника на облік і документи, що підтверджують право власності на будівлю (крім багатоквартирних будинків), копії проектної документації на встановлення лічильника, супровідну документацію і т.д.

Про дату огляду і опломбування лічильника власника повідомляють не пізніше ніж за 5 календарних днів.

Представник оператора зовнішніх інженерних мереж опломбує лічильник і складає акт про прийняття на абонентський облік у двох екземплярах (якщо оператор зовнішніх інженерних мереж не є виконавцем комунальної послуги - у трьох).

У разі виходу з ладу вузла комерційного обліку він підлягає заміні на справний оператором зовнішніх інженерних мереж і прийняттю на абонентський облік впродовж 5 робочих днів з дня виявлення факту виходу з ладу.

Вузли розподільного обліку приймає на абонентський облік виконавець відповідної комунальної послуги протягом 14 календарних днів з дня надходження відповідного звернення.

Письмова заява подається у довільній формі із зазначенням найменування або ПІБ заявника, засобів зв'язку, місцезнаходження приміщення. До заяви також додаються копії:

- документа, що підтверджує право власності на приміщення;

- декларації про відповідність засобу вимірювальної техніки;

- супровідної документації до засобів вимірювальної техніки, що входять до складу вузла та до приладу - розподілювача теплової енергії;

- акта приймання-передавання робіт із їх встановлення.

Про огляд та опломбування вузлів розподільного обліку мають попередити не пізніше, ніж за 5 календарних днів.

Для приладу - розподілювача теплової енергії перевіряється його відповідність моделі приладу - розподілювача теплової енергії, погодженої з виконавцем комунальної послуги.

У разі виходу з ладу приладу - розподілювача він замінюється на справний та приймається на абонентський облік впродовж 5 робочих днів.

Прилади - розподілювачі приймаються на облік з дати складання акту, а його показники є обов'язковими для визначення обсягів спожитої комунальної послуги та розрахунків за неї.

Нагадаємо, вже діє порядок оснащення будівель вузлами комерційного обліку, а у будинках з вертикальною розводкою можна встановлювати прилади - розподільники

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини