Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінюється процедура гендерно-правової експертизи нормативних актів

4 грудня 2018, 15:40
787
0
Автор:
Реклама

Кабмін оновив порядок проведення гендерно-правової експертизи чинного законодавства та проектів нормативно-правових актів, а також затвердив нові форми висновків експертизи.

Відповідна постанова Кабміну від 28 листопада 2018 року № 997 набуде чинності після публікації.

Зокрема, новим Порядком передбачається введення громадської гендерно-правової експертизи проектів нормативно-правових актів, яка проводиться за ініціативою фізичних, юридичних осіб та громадських об'єднань.

Гендерно-правова експертиза законодавства проводиться Мін'юстом щорічно до 31 грудня згідно із затвердженим планом. План на відповідний рік складається на підставі пропозицій від державних органів, органів влади АР Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та громадян.

Гендерно-правова експертиза нормативно-правових актів, що підлягають державній реєстрації здійснюється при такій реєстрації структурними підрозділами апарату і територіальних органів Мін'юсту, відповідальними за проведення державної реєстрації нормативно-правових актів.

Гендерно-правова експертиза проектів нормативно-правових актів проводиться розробником проектів та Мін'юстом при проведенні правової експертизи.

Проведення гендерно-правової експертизи та підготовка висновків за її результатами покладається на юридичну службу розробника (міністерства, іншого органу виконавчої влади, державного підприємства, установи і організації).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини