Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судовий збір направлять на переобладнання судів

4 грудня 2018, 11:55
672
0
Автор:
Реклама

Депутати вирішили забезпечити доступність приміщень судів для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Забезпечити архітектурну та інформаційну доступність приміщень судів для осіб з інвалідністю заплановано шляхом використання коштів від сплати судового збору на переобладнання приміщень, прилеглої території та інформаційне забезпечення вказаної категорії осіб.

Відповідний урядовий законопроект № 6211 «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про судовий збір» щодо створення умов для забезпечення доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень судів» прийнято за основу та в цілому на ранковому засіданні Парламенту.

Норма частини третьої статті 9 Закону України «Про судовий збір» розширено шляхом внесення відповідних змін, тобто судовий збір перерозподілятимуть на відповідні потреби 4 грудня.

Мінрегіон розробив відповідні державні будівельні норми «Інклюзивність будівель і споруд» щодо безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю. Ці ДБН охоплюють практично всі категорії осіб з інвалідністю: маломобільні групи, людей з проблемами зору, слуху, порушеннями нервової системи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини