Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення професійних прав адвокатів. Як захиститись?

30 листопада 2018, 16:21
1401
0
Автор:
Реклама

У суспільному житті немає нічого сталого. Змінюється все: соціальна структура суспільства, держава, закон. Призначенням останнього є передусім урегулювання відносин, які вже склалися, а також дотримання балансу інтересів держави та прав громадянина.

Однак через різні причини динаміку напряму законодавчої думки спрямовано не на створення чи укріплення соціальної держави, а зовсім навпаки. Здавалось би, закон, який стосується адвокатської діяльності, повинен ураховувати реалії сьогодення, адже саме він може дати той самий баланс, який не дозволить поховати залишки демократії в нашому суспільстві, але законотворці вирішують аж ніяк не професійні проблеми.

Адвокатська діяльність є законною і де-юре, і де-факто, хоча це чомусь досі незрозуміло судовій владі та правоохоронцям. Бо діяльність можлива лише в межах правового поля, а коли адвокат учинив правопорушення, то воно виходить за межі діяльності, і це треба раз і назавжди усвідомити "гарячим головам" (особливо якщо вони вирішили зайнятись законотворчою діяльністю).

Ми сьогодні, забуваючи про власну автентичність, виправдовуємо незнання своєї історії та змісту закону бажанням відповідати традиціям цивілізованої Європи. Мовляв, ми не цивілізовані та внаслідок цього часто-густо доводимо такі висновки недолугими судовими рішеннями, які демонструють, що, бачте, судову владу в Україні захопила прокуратура. Ніби судді та прокурори прилетіли до нас з іншої планети й це не продукт нашого рідного суспільства. Але ж реформування адвокатури в європейських країнах відбувається на традиційній основі самоврядності, влада не втручається в адвокатську діяльність і не нав'язує адвокатурі власне бачення професії.

Повний текст матеріала читайте у виданні ЮРИСТ&ЗАКОН. Про важливість надання адвокатурі пріорітета у законодавчій діяльності, про вплив держави на незалежну професійну діяльність, про дискусії щодо законопроекту № 9055 та перспективи адвокатури ви дізнаєтеся, перейшовши за посиланням. Щоб отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцінить увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини