Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня військові з окупованих територій зможуть отримати житло або компенсацію

Реклама

З 1 січня 2019 року військовослужбовці, які проходили військову службу на окупованих територіях та були забезпечені там житлом, зможуть отримати житлове приміщення для себе та сім'ї на вільній території або грошову компенсацію.

Відповідні зміни передбачені Законом № 2547-VIII , який був опублікований в газеті "Голос України" сьогодні, 30 листопада. Закон набуде чинності 1 січня наступного року.

Військовослужбовці, які продовжують службу, та члени їх сімей, які на дату початку тимчасової окупації Криму та районів Донецької і Луганської областей, перебували на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, забезпечуються жилими приміщеннями з урахуванням попереднього часу перебування на квартирному обліку. Порядок має визначити Кабінет Міністрів.

Житло або грошова компенсація надаються за нотаріально посвідченою письмовою згодою зазначених осіб та повнолітніх членів їх сімей. Крім того, Кабмін визначить порядок відмови від права власності на жиле приміщення, розташоване на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, що перебуває у приватній власності таких категорій осіб.

Право власності на жилі приміщення набуде орган, до повноважень якого належить поліпшення житлових умов таких категорій осіб на іншій території України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини