Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До літаків-порушників зможуть швидше вжити заходів

29 листопада 2018, 14:18
648
0
Автор:
Реклама

Уряд уточнив терміни, що вживаються в Порядку взаємодії з припинення протиправних дій повітряних суден, які можуть використовуватися для вчинення терористичних актів у повітряному просторі України.

Відповідну постанову № 985 було прийнято на урядовому засіданні 21 листопада.

Зокрема, визначено, що під терміном «повітряне судно - порушник» розуміється повітряне судно, що перетнуло державний кордон без відповідного дозволу компетентного органу або порушило порядок використання повітряного простору.

Інші терміни актуалізовано у зв'язку з оновленням законодавства у відповідній сфері. Зокрема, термін "користувачі повітряного простору України" вживатиметься у значенні, наведеному в Повітряному кодексі: це фізичні та юридичні особи, яким у встановленому порядку надано право на провадження діяльності з використання повітряного простору України.

Передбачено, що оновлення та уточнення термінології підвищить ефективність взаємодії суб'єктів боротьби з тероризмом під час припинення протиправних дій повітряних суден, які можуть використовуватися для вчинення терористичних актів у повітряному просторі України. Наведене призведе до зменшення часу на прийняття законних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини