Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокуратура намагається повернути державі 26 га лісових земель

27 листопада 2018, 16:26
1343
0
Автор:
Реклама

За повідомленням Генеральної прокуратури, Київська обласна державна адміністрація без згоди Уряду, як власника, і постійного землекористувача - державного підприємства «Київське лісове господарство» передала у власність 27 фізособам для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки лісового фонду єдиним масивом загальною площею понад 26 га вартістю понад 29 млн грн. Ці земельні ділянки розташовані в адміністративних межах Старобезрадичівської сільської ради Обухівського району Київської області.

Надалі на підставі договорів купівлі-продажу ці землі набули у власність дві фізособи.

З огляду на це прокуратура Київської області подала позов про визнання незаконними розпоряджень облдержадміністрації, недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки та їх витребування з незаконного володіння цих фізосіб.

Проте суди апеляційної та касаційної інстанцій в задоволенні позову відмовили із застосуванням строків позовної давності.

Генпрокуратура подала заяву до Верховного Суду України про перегляд судових рішень у цій справі за правилами цивільного процесуального законодавства, що діяли до 15 грудня 2017 року.

Велика Палата Верховного Суду, погодившись із доводами прокурора, 20 листопада 2018 року скасувала незаконні рішення судів попередніх інстанцій, а справу направила на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

Нагадаємо, контролювати реєстраційні дії щодо своєї земельної ділянки можна за допомогою зручного сервісу SMS-маяк Земля, який оперативно дозволяє дізнатися про зміни в реєстрі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини