Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президентський законопроект про адвокатуру визнаний корупційним

23 листопада 2018, 16:59
1735
0
Реклама

Парламентський комітет з питань запобігання і протидії корупції визнав корупціогенним законопроект № 9055 "Про адвокатуру і адвокатську діяльність". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив член Комітету народний депутат Ігор Луценко. У своєму коментарі ЗіБ І. Луценко пояснив, що запропонований порядок притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності за неповагу до суду може означати, що адвоката покарають за обраний спосіб захисту. Те ж саме стосується і норми про притягнення до відповідальності за зловживання процесуальними правами. Корупційною він назвав і норму про те, що адвокат не може укладати трудовий договір не з адвокатським бюро або адвокатським об'єднанням. На думку депутата майбутня повна адвокатська монополія на представництво в суді призведе до того, що держоргани або оплачуватимуть послуги адвокатів низької кваліфікації, або платитимкть гонорари "в конвертах".

Зазначимо, що Головне науково-експертне управління ВР рекомендувало за результатами розгляду в першому читанні повернути законопроект суб'єктові права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Нагадаємо, законопроект був зареєстрований у Верховній Раді 6 вересня. Зауваження щодо ряду пропозицій Президента виказали Українська Хельсінська спілка з прав людини і Харківська правозахисна група. У свою чергу з різкою критикою законопроекту виступають очільники адвокатського самоврядування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини