Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Визначено список товарів, які перевірятимуть на митниці

16 листопада 2018, 15:00
3634
0
Автор:
Реклама

Уряд забезпечив реалізацію механізму "єдиного вікна" на митниці, який було введено Законом № 2530-VIII, шляхом оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України.

Зокрема, прийнятою постановою від 24 жовтня 2018 року № 960 затверджено:

перелік товарів, які в разі ввезення на митну територію України (у тому числі з метою транзиту) підлягають заходам офіційного контролю. Це товари, які підлягають фітосанітарному та ветеринарно-санітарному контролю, а також товари, які підлягають державному контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин;

перелік документів і відомостей, що підлягають перевірці під час попереднього документального контролю.

Нагадаємо, згідно зі ст. 319 МК України товари, що ввозяться на митну територію України (у тому числі з метою транзиту), можуть підлягати заходам офіційного контролю. Такі заходи проводяться:

- у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України - в обсязі, необхідному для надання дозволу на пропуск товарів через митний кордон України для їх переміщення до пунктів призначення на території України чи до пункту вивезення (пропуску) за межі митної території України або випуску їх у заявлений митний режим відповідно до мети їх ввезення в Україну у пункті пропуску (пункті контролю) через державний кордон України;

- у пунктах призначення на території України - в обсязі, необхідному для надання дозволу на випуск товарів у заявлений митний режим відповідно до мети їх ввезення в Україну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини